Vrijdag volgt cruciale test voor Honda-motor van Max Verstappen

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Red Bull wil vrijdag tijdens de eerste oefensessie de Honda-motor waarmee Max Verstappen tijdens de GP van Groot-Brittannië crashte testen. De test van komende vrijdag zal niet alleen cruciaal zijn voor de rest van het raceweekend maar ook voor de rest van het F1-seizoen.

Door zijn zware crash werd de Red Bull F1-bolide van Max Verstappen zo goed als volledig afgeschreven. Red Bull raamt de kostprijs op zo’n 1,8 miljoen dollar maar waar het vooral naar uitkijken is of Honda de motor van Verstappen heeft kunnen redden.

Honda vloog de power unit van Verstappen over naar haar thuisbasis in Sakura om daar de Honda RA621H uitgebreid na te kijken en te testen. Het blijft echter afwachten of de Honda-motor ook daadwerkelijk zal functioneren zoals het moet.

Vrijdag zal de Honda-motor tijdens de eerste oefensessie op de Hungaroring getest worden. Het wordt een cruciale test want als de motor niet meer gebruikt kan worden dan zal Max Verstappen dit seizoen bijna zeker een vierde motor in gebruik moeten nemen en dat zal dan resulteren in op zijn minst een gridstraf van tien plaatsen.

Dergelijke gridstraf kan uiteraard cruciaal zijn in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het zou bovendien kunnen betekenen dat de tol voor Max Verstappen en Red Bull uiteindelijk vele malen zwaarder is dan de straf die Lewis Hamilton kreeg voor zijn aanrijding met Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print