“Nyck de Vries krijgt van Mercedes de voorkeur op Stoffel Vandoorne voor mogelijk racezitje bij Williams”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Zien we Nyck de Vries, de Nederlandse teamgenoot van Stoffel Vandoorne bij het Mercedes Formule E-team, binnenkort bij het Williams F1 team rijden? Volgens de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ zou het zomaar kunnen gebeuren.

Eerder deze week raakte bekend dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een racezitje in de Formule 1 verdienen. Het deed meteen de geruchtenmolen van het zogenaamde ‘silly season’ een versnelling hoger draaien.

In 2019 slaagde Nyck de Vries erin om de Formule 2-titel te veroveren, een strijd waarin hij het onder andere haalde van Williams F1-piloot Nicholas Latifi. Opmerkelijk genoeg kreeg Latifi wel een racezitje in de Formule 1 bij Williams terwijl Nyck de Vries uiteindelijk onderdak vond bij het Mercedes Formule E-team.

Indien George Russell daadwerkelijk Valtteri Bottas bij het Mercedes F1 team zou vervangen dan zou Mercedes bij het Williams F1 team een ‘eigen talent’ willen posteren, net zoals het dat eerder met George Russell deed. Daarbij zou volgens de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ Nyck de Vries de voorkeur dus krijgen op onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Naast Nyck de Vries, en eventueel dus ook Stoffel Vandoorne, zouden ook Nico Hülkenberg, Daniil Kvyat en Dan Ticktum op de uitgebreide shortlist met kandidaten voor een racezitje bij het Williams F1 team staan.