Max Verstappen maakt zich geen zorgen over FIA-rapport: “Ze kunnen niets doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het feit dat de FIA bezig is met een onderzoek naar de gebeurtenissen en de beslissingen van de wedstrijdleiding tijdens de GP van Abu Dhabi zorgt bij Max Verstappen niet voor enige ongerustheid.

Naar aanleiding van de controverse die ontstond ronde de seizoensfinale in Abu Dhabi, waarbij racedirecteur Michael Masi niet al de wagens liet ontdubbelen, startte de FIA een grondig onderzoek naar al de gebeurtenissen en beslissingen die genomen werden.

De bevindingen van dat onderzoek zullen naar alle waarschijnlijkheid pas volgende maand gepubliceerd worden. Vooral Lewis Hamilton en Mercedes zullen uitkijken naar de resultaten van het onderzoek maar in het Red Bull-kamp maken ze zich geen zorgen. Max Verstappen is en blijft gewoon wereldkampioen.

“Ze kunnen er niets aan doen,” aldus Verstappen tegenover ‘The Guardian’. “Ik had een zeer goed seizoen en ik denk dat ik die wereldtitel absoluut verdien. Ik heb ook erg veel pech gekend tijdens het seizoen.”

“De mensen herinneren zich steeds alleen de laatste race, maar als je naar het volledige seizoen kijkt dan zou het kampioenschap al veel sneller zijn beslist.”

Verstappen wordt vervolgens ook gevraagd hoe hij zich zou voelen als hij Hamilton was geweest.

“Het is voor mij moeilijk om me in te beelden dat ik me in die situatie bevind, ik ben immers geen zevenvoudig F1-kampioen,” aldus Verstappen.

“Als ik al een zevenvoudig F1-kampioen was dan zou het iets minder pijn doen dan wanneer ik het meemaak tijdens het strijden voor een eerste wereldtitel, om het dan heel de tijd onder controle te hebben tot aan de laatste ronde. Dat zou veel pijnlijker zijn dan wanneer je al zeven wereldtitels op zak hebt.”

“Wanneer je terugblikt en ziet dat je al zeven wereldtitels hebt, dat is niet zo slecht he?”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer