Max Verstappen na dominante overwinning in Spanje: “Het is een plezier om met deze wagen te rijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het raceweekend in Spanje draaide voor Max verstappen uit op een droomweekend. Snelste tijdens al de oefensessies, polepositie, snelste ronde en de overwinning. Een perfect raceweekend voor Max Verstappen en dat voor de derde keer in zijn carrière.

“Het is een plezier om met deze auto te rijden en dat zag je vandaag ook. Om hier weer te winnen is ongelooflijk. We hadden een sterk weekend, dat wil ik van mijzelf en het team zien en ik hoop dat we dit het gehele jaar vast kunnen houden,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race.

“Over het algemeen ging alles wel goed. Er waren veel verschillende bandenstrategieën mogelijk. Voor het grootste gedeelte van de race stonden we op de juiste banden, alleen de middelste stint op de harde banden was niet ideaal, maar dat was puur omdat de harde band niet heel goed was, dus ik probeerde het gat naar Hamilton te managen. Maar, op de medium en de zachte compound banden ging het wel heel goed.”

Tijdens de start moest Verstappen even met het mes tussen de tanden rijden om een eventuele aanval van Carlos Sainz af te slaan. Die startte immers op zachtere banden dan Verstappen. Echt in gevaar kwam de leidersplaats van Verstappen niet.

“Ik startte op de hardere banden dus ik wist dat de start lastig kon worden. De start zelf ging best wel goed. Normaal gezien win je een paar meter met een zachte band,” blikt Verstappen terug op zijn start. “Daarna was er het slipstream effect waardoor ze naast je komen. Allebei remden we heel laat voor de eerste bocht, want ik geef natuurlijk niet op. Om buitenom te gaan in de eerste bocht is altijd lastig, maar gelukkig gebeurde er niks.”

Tijdens de race was het toch ook nog even uitkijken voor Verstappen want hij had meermaals de baanlimieten niet gerespecteerd. Gelukkig voor Verstappen volgde er geen straf.

“Bij bocht vijf snap ik het nog, maar in bocht negen heb ik geen idee hoe ik daar buiten de lijn ben gekomen. Uiteindelijk wist ik dat ik op de limiet zat en dan let je er iets beter op,” zei Verstappen, die desondanks toch nog de snelste ronde reed. “Dat kan natuurlijk binnen de lijnen, als je goed oplet.”