Mercedes krijgt 10 000 euro boete voor overtreden parc fermé-regels na GP van Spanje

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Spanje werden verantwoordelijken van het Mercedes F1 team bij de stewards geroepen voor een inbreuk op de parc fermé-regels. Daarmee dreigden de podiumplaatsen van Lewis Hamilton en George Russell in gevaar te komen maar uiteindelijk kreeg Mercedes een boete van 10 000 euro.

Daarmee ontsnapte Mercedes aan een dubbele diskwalificatie voor Hamilton en Russell want een inbreuk van de parc fermé-regels kan daartoe leiden. De fysiotherapeuten van Lewis Hamilton en George Russell begaven zich in de parc fermé-zone en nadat de stewards spraken met de verantwoordelijken van het team en de betrokken fysiotherapeuten volgde dus de boete van 10 000 euro.

Vorig jaar vond een gelijkaardig incident plaats tijdens de GP van Australië. Toen kregen Ferrari, Red Bull en Mercedes een boete van 10 000 euro met uitstel nadat de fysiotherapeuten van Charles Leclerc, Max Verstappen en Lewis Hamilton de parc fermé-regels niet opvolgden. Er werd toen gewaarschuwd dat de boetes zouden opgelegd worden wanneer er opnieuw dergelijke inbreuk zou plaatsvinden. Bovendien zouden ook de paddock-passen van de fysiotherapeuten ingetrokken kunnen worden als er herhaaldelijke inbreuken zouden plaatsvinden.

De regel dat fysiotherapeuten zich niet in de parc fermé-zone mogen begeven is om te vermijden dat ze rijders dingen kunnen toestoppen alvorens ze gewogen worden om te voldoen aan het ‘minimumgewicht’ dat in de Formule 1 voor zowel de wagen als de rijder geldt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner