Max Verstappen ontsnapt aan bestraffing krijgt ‘waarschuwing’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een onderzoek door de stewards heeft Max Verstappen een officiële ‘waarschuwing’ van de stewards gekregen. Ook McLaren-rijder Lando Norris kreeg een waarschuwing.

Aan het einde van de laatste oefensessie wilde Verstappen een snelle ronde afwerken maar door verkeer in de laatste sector kon Verstappen zijn rondje niet afwerken. Max Verstappen ging vervolgens voorbij aan verschillende wagens waarna hij op het rechte stuk aan de kant ging en langzaam ging rijden.

Verstappen reed bij momenten slechts zo’n 20 km/u maar wel weg van de racelijn. De stewards onderzochten het incident en ze besloten uiteindelijk om Max Verstappen een waarschuwing te geven.

De stewards onderzochten ook een ander incident waarbij George Russell op een bepaald moment bij het uitkomen van de tunnel in het midden reed. Lando Norris was bezig aan een snelle ronde en werd gehinderd waarna Norris naar links stuurde en zijn ongenoegen liet blijken door traag naast Russell te rijden.

Lando Norris kreeg voor het ‘onnodig langzaam rijden’ een officiële reprimande, zijn tweede van het seizoen. Russell zelf kreeg geen straf opgelegd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print