“Max Verstappen rijdt op dezelfde manier met een F1-bolide als Michael Schumacher”

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit waarom de teamgenoten van Max Verstappen steeds het onderspit lijken te delven en vergelijkt hem zelfs met Michael Schumacher.


Pierre Gasly en Alex Albon worden beschouwd als grote talenten in de Formule 1 maar toch hebben ze het allebei moeilijk om teamgenoot te zijn van Max Verstappen.

Vorig jaar werd Gasly halfweg het seizoen terug naar Toro Rosso gestuurd en mocht Alex Albon de omgekeerde beweging maken. De Fransman lijkt zichzelf te hebben heruitgevonden bij AlphaTauri (het vroegere Toro Rosso) maar Alex Albon heeft het bij Red Bull moeilijk om zijn teamgenoot bij te houden.

Dat ziet ook ongetwijfeld Red Bull-teambaas Christian Horner en in een interview met ESPN legt hij uit waarom het nu zo moeilijk is teamgenoot te zijn van Max Verstappen.

Horner zoekt de oorzaak bij de F1-bolides die Red Bull de laatste jaren ontworpen heeft in een poging om Mercedes bij te benen. Hij legt uit dat de limieten worden opgezocht in het ontwerp van de bolides en dat Verstappen daar goed mee om kan maar dat het voor een iets minder zelfzekere rijder moeilijker is.

“Ik zou het graag willen vergelijken met Michael Schumacher bij Benetton in de jaren negentig,” aldus Horner. “Er waren toen niet veel teamgenoten die op dezelfde manier met de Benetton konden rijden zoals Michael dat deed, volgens mij kan Max dit ook met onze auto.”

“Er zijn bepaalde nuances in de auto die hem niet van zijn stuk brengen. Daar waar het op Pierre, Daniel en zeker Alex bij bepaalde situaties wel een invloed heeft.”

“Dat is waar we ons als team op concentreren, dat aan te pakken en proberen om de auto op dat vlak wat minder gevoelig te maken.”

Op de vraag waarom Max Verstappen dan zo goed met de bolide van Red Bull overweg kan terwijl zijn teamgenoten het maar niet onder de knie krijgen is Horner duidelijk.

“Max is van nature snel, getalenteerd en heeft veel mogelijkheden. Hij heeft veel zelfvertrouwen en hij gelooft in zichzelf. Hij heeft een ongelooflijke controle over de auto, kan enorm goed racen en nu heeft hij ook de ervaring.”

“Als je dat allemaal hebt op je tweeëntwintigste, dan ben je een echte racemachine,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022