Website Nürburgring crasht door stormloop op F1-tickets

Gisteren werden de eerste vijfduizend tickets voor de F1-race op de Nürburgring verkocht. De interesse in de tickets was zo groot dat de server van de website van de Nürburgring het niet meer aankon.


De organisatoren van de GP van de Eifel die op 11 oktober op de Nürburgring plaatsvindt stellen voor de race 20 000 tickets ter beschikking. Daarvan gingen de eerste 5 000 tickets gisteren in verkoop en dat zorgde voor een ware overrompeling op de website van de Nürburgring.

In minder dan twee uur tijd waren de 5 000 tickets verkocht. Erger was echter dat de server die de ticketverkoop in goede banen moest leiden bezweek onder de massale belangstelling, iets waarvoor circuitdirecteur Mirco Markfort zich excuseerde.

“Bij de ticketverkoop op maandag hebben we enorm grote interesse vastgesteld, dit aan de hand van de enorm bezoekersaantallen op onze website,” aldus Mirco Markfort tegenover ‘Auto, Motor und Sport’. “We hebben nu bekeken hoe we de servercapaciteit kunnen uitbreiden.”

“We werden letterlijker overrompeld! Dat is natuurlijk voor ons en voor de Formule 1 goed nieuws. Het toont echter ook dat we onze service moeten verbeteren.”

Aanstaande vrijdag gaat de tweede verkoopronde van start en worden de overige 15 000 tickets verkocht. Afwachten op de server van de Nürburgring de stormloop op tickets dan wel aankan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print