Max Verstappen uit kritiek op F1 Academy: “Helpen we vrouwen daarmee?”

McLaren
McLaren

Volgens drievoudig F1-kampioen Max Verstappen schort er iets aan de F1 Academy, de raceklasse die de Formule 1 heeft opgericht waaraan alleen maar vrouwen deelnemen. De raceklasse moet vrouwen helpen om hogerop te geraken in de autosport maar net dat is en blijft volgens Verstappen een probleem.

Al jarenlang wordt er in de Formule 1 gedroomd van een vrouw die deelneemt aan de koningsklasse van de autosport. Het ontbreekt vrouwen in de autosport echter vaak aan mogelijkheden en daarom heeft de Formule 1 de F1 Academy opgericht. Verstappen vindt het op zich goed dat de F1 Academy werd opgericht, waarin vrouwen ook tijdens enkele F1-raceweekends in actie komen.

“Het is in het simracen wel hetzelfde. Meiden zijn er wel, maar ze zijn zeker wel in de minderheid,” aldus Verstappen tegenover ‘De Limburger’. “In ons team rijden bijvoorbeeld alleen maar jongens.”

“Als er straks een snelle meid komt die indruk maakt, willen we die natuurlijk ook hebben. In de echte wereld werkt dat ook gewoon zo, hè?”

Volgens Verstappen maakt het niet uit of je een man of vrouw bent, een teambaas wil volgens Verstappen vooral een snelle rijder.

“Teambazen kijken er echt niet naar of iemand een jongen of een meisje is, want het gaat erom hoe snel ze zijn.”

“Het is goed dat de Formule 1 nu extra aandacht heeft voor vrouwen in de autosport met de F1 Academy, al heb ik wel vraagtekens bij hoe ze het aanpakken.”

Toch schort er volgens Verstappen ook iets aan de F1 Academy want er wordt gereden met Formule 4-bolides en dat is volgens Verstappen een probleem voor de toekomst op langere termijn. De specificaties van die wagens zijn niet voldoende om vrouwen op langere termijn goede kansen te geven in de autosportwereld.

“Die auto’s zijn gewoon echt veel te langzaam,” aldus Verstappen die vindt dat het niveau niet hoog genoeg is om een eventuele F1-droom van de vrouwen te kunnen verwezenlijken. “Als je ze ooit in de Formule 1 wil krijgen, moet die klasse nu al naar een hoger niveau getild worden.”

Verstappen is ook van mening dat de ‘sponsoring’ van vrouwen die aan de F1 Academy deelnemen door de F1-teams niet voldoende is om ze richting de hogere regionen van de autosportwereld te krijgen.

“Leuk en aardig dat er nu meiden gesponsord worden door Formule 1-teams, maar waar helpen we ze eigenlijk mee? Er is nu geen vervolgstap voor hen. Het gat naar een reguliere Formule 4-auto is bijvoorbeeld al te groot.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print