“Max Verstappen vormt één geheel met zijn F1-bolide, het is niet eenvoudig om zijn teamgenoot te zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez ondervindt ondanks zijn jarenlange ervaring in Formule 1 toch heel wat problemen tijdens zijn eerste seizoen bij het Red Bull F1 team en als teamgenoot van Max Verstappen. Volgens de Mexicaan is het bijzonder moeilijk om de teamgenoot van Verstappen te zijn.

De voorbije jaren bouwde Max Verstappen een reputatie uit dat hij zijn teamgenoten in de vernieling reed. Verschillende teamgenoten werden wegens ondermaatse prestaties halverwege het seizoen vervangen. Vaak waren het rijders met weinig ervaring in de sport maar ook de zeer ervaren Sergio Perez ondervindt dat het een moeilijke opdracht is om de teamgenoot van Max Verstappen te zijn.

“Het is niet eenvoudig om Max zijn teamgenoot te zijn want hij vormt één geheel met de wagen,” aldus Perez. “Hij presteert echt op een zeer hoog niveau.”

Ook Perez moet dit seizoen op bijna constante basis onderdoen voor Max Verstappen. Zowel tijdens de kwalificatie als de race presteert Verstappen bijna constant beter en dat weegt volgens Perez als rijder mentaal op je.

“We hebben een unieke wagen en op dat vlak is het niet eenvoudig,” aldus Perez, die andermaal laat verstaan dat de F1-bolide van Red Bull vooral bij de rijstijl van Max Verstappen past.

“Het is geen geheim en je moet iedere dag mentaal zeer sterk zijn. Ik denk dat het één van mijn sterke punten is, om er het beste van te maken en te proberen iedere zondag het maximale te proberen bereiken.”

Net als zijn voorgangers ondervind Perez heel wat moeilijkheden om zich aan te passen aan de wagen van Red Bull.

“Ik ondervond heel wat moeilijkheden om me aan de wagen aan te passen, al was het niet al te dramatisch,” aldus Perez. “Het is overduidelijk een zeer goed pakket, een zeer competitief pakket en Max toont dat ook met de wagen. Het is één van de beste wagens, misschien wel de beste wagen.”

Perez zijn focus tijdens de resterende races van het seizoen ligt op het zoveel mogelijk proberen ondersteunen van Max Verstappen in zijn strijd met Lewis Hamilton voor de titel. De voorbije race deed hij dat uitstekend door stevig te strijden met Hamilton en uiteindelijk ook voor Hamilton te finishen en zo punten af te nemen.