Christian Horner: “Red Bull laat in de titelstrijd niets aan het toeval over, maar we gaan ook naar de kerk!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zet zijn team alles op alles in de titelstrijd met Mercedes en Lewis Hamilton. Zo doen ze hun uiterste best om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op twee ‘onbekende circuits’.

Er zijn nog zes races dit seizoen alvorens het F1-seizoen 2021 erop zit en de titelstrijd beslist is. Van die zes races zijn er twee races op voor de Formule 1 totaal nieuwe circuits: Losail en Jeddah. Bij Red Bull verrichten ze al het mogelijk om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op beide races.

“We gaan iedere zondag naar de kerk om te zien wat er gebeurt!” grapte Horner afgelopen weekend in Turkije.

“We doen onze simulaties, we doen ons huiswerk en doen ons uiterste best. Je doet zoveel mogelijk research over de plaatsen waar je gaat racen en van die basis vertrek je.”

De voorbije races heeft Red Bull volgens Christian Horner alvast zo goed mogelijk gepresteerd op circuits die eigenlijk beter bij de Mercedes F1-bolide passen.

“Ik denk dat we het race per race moeten bekijken. We hebben onze punten gemaximaliseerd op circuits waar Mercedes ongelooflijk sterk is, de voorbije drie races, dus dat is ongelooflijk positief,” besloot Horner.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022