Valtteri Bottas: “Theoretisch kan ik nog kampioen worden”

Daimler Media
Daimler Media

De GP van Turkije schreef Valtteri Bottas vlot op zijn naam. Het was de Fin zijn eerste overwinning in ruim een jaar maar en ondanks dat de cijfers tegen hem spreken zal hij blijven strijden tot het mathematisch niet meer mogelijk is om wereldkampioen te worden.

Bottas wereldkampioen dit seizoen? Ook wij fronsten onze wenkbrauwen maar de Fin blijft blijkbaar geloven in zijn kansen op de wereldtitel tot het mathematisch niet meer mogelijk is. Hebben we dat de voorbije jaren niet nog eens uit de mond van Bottas opgetekend?

“Theoretisch maak ik nog steeds kans,” vertelde Bottas tegenover ‘Motorsport.com’. “Maar als ik geen kampioen kan worden, laat het dan Lewis zijn.”

“Zoals ik reeds enkele weken geleden heb gezegd ligt de focus voor mij nog steeds op dit seizoen. We hebben als team een belangrijke taak. Ik moet mijn hoofd op de juiste plaats houden.”

Met nog zes races te gaan en een achterstand van 85 punten op Max Verstappen, ook nog eens wetende dat Lewis Hamilton de duidelijke nummer 1 is bij Mercedes, moet de resterende races al erg vreemd verlopen alvorens we Valtteri Bottas dit jaar wereldkampioen zien worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022