Ferrari: “We hebben risico’s genomen met de update van onze motor voor 2022”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc en Carlos Sainz kregen de voorbije twee races een update voor hun motor. Bij Ferrari geven ze nu toe dat het introduceren van die update een ernstige risico inhoudt.

Eerst kreeg Charles Leclerc tijdens de GP van Rusland de verbeterde Ferrari-motor en afgelopen raceweekend volgde ook Carlos Sainz in Turkije. Ferrari hoopt om met de update van haar krachtbron niet alleen de huidige wagen van meer pk’s te voorzien maar ook om volgend seizoen een voorsprong te kunnen hebben.

De update van de Ferrari-motor omvat immers de introductie van het hybridesysteem dat voor 2022 is voorzien. Door dat naar voor te schuiven probeert Ferrari bijkomende info en data te verzamelen met het oog op het cruciale F1-seizoen 2022.

Volgend jaar worden immers nieuwe motoren geïntroduceerd die tot en met 2025 ‘bevroren’ zullen worden. Het is dan ook cruciaal om in 2022 een krachtige maar tegelijkertijd ook betrouwbare motor te hebben. Door het nieuwe hybridesysteem echter al op de huidige motor te introduceren nam Ferrari echter een risico.

“Zoals we gezegd hebben met Charles, toen we het introduceerden in Sochi, is het ons eerste doel om ervaring op te doen voor 2022,” vertelde Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Dat is waarom we de update voor onze motor zo vroeg mogelijk geïntroduceerd hebben. We hebben het zo snel mogelijk proberen doen en namen daarbij risico’s, maar alles draait rond het inschatten van de risico’s.”

“Voor ons is het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk kilometers op de baan te doen en om ervaring op te doen voor 2022 wanneer de power units bevroren worden. Dat is de realiteit en dat is de belangrijkste reden waarom we het gedaan hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022