Iconische chalet bovenop Eau Rouge verdwijnt voor grondige renovatie Spa-Francorchamps

Twitter
Twitter

Op het circuit van Spa-Francorchamps zijn grondige renovatiewerken begonnen bovenop Eau Rouge/Raidillon. Daarbij sneuvelt ook één van de iconen van het legendarische circuit: de chalet.

De ingrijpende verbouwingen op het circuit van Spa-Francorchamps werden eerder al voorgesteld en zullen zo’n 80 miljoen euro kosten. De investeringen en verbouwingen worden verspreid over een periode van tien jaar.

Het totale kostenplaatje van 80 miljoen euro wordt gedragen voor de regering van Wallonië (29,5 miljoen euro), het circuit zelf (21 miljoen euro) en een lening van 29,5 miljoen euro.

Bovenaan Eau Rouge/Raidillon is alvast de iconische chalet tegen de vlakte gegaan. Ze moet plaatsmaken voor een nieuwe permanente tribune die een beter zicht geeft op de bochtencombinatie en ook de veiligheid ten goede moet komen. Daarover was vooral de voorbije maanden opnieuw veel discussie ontstaan nadat er enkele zware crashes hadden plaatsgevonden.

Verspreid over het circuit zullen er enkele nieuwe uitloopstroken maar ook grindbakken voorzien worden. Onder andere La Source, Raidillon, Pouhon en Blachimont zullen aangepast worden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner