McLaren-baas wil volwaardig budgetplafond in 2021

McLaren Racing-CEO Zak Brown wil in 2021 een volwaardig budgetplafond en geen stelselmatige afbouw zoals momenteel op de onderhandelingstafel ligt.


De Formule 1 staat voor grote veranderingen op elk gebied in 2021, zowel technisch als financieel. Kleinere teams schreeuwen al langer voor een eerlijkere verdeling van het prijzengeld en een limiet op het budget dat jaarlijks gespendeerd mag worden.

Het voorstel dat momenteel op de onderhandelingstafel ligt van de kant van Liberty Media bevat een budgetplafond van honderdvijftig miljoen dollar in 2023. Daar zou stelselmatig naartoe gewerkt worden vanaf een bedrag van tweehonderd miljoen dollar in 2021.

Dat is niet naar de zin van Zak Brown, de Amerikaan vindt dat de competitiviteit enkel zal terugkomen door de limiet meteen op honderdvijftig miljoen door te duwen in 2021.

“Je hebt het budgetplafond van Formula One Management, door een herverdeling van de inkomsten. Dat zal de sport goed doen en ook een betere show opleveren voor de fans,” aldus Brown. “Dat toch waar het om draait.”

“Ik wou dat ze het budgetplafond meteen in 2021 toepassen en niet stelselmatig in ‘21,’22 en ‘23 zoals momenteel voorgesteld wordt. Ik denk dat de sport zo snel mogelijk moet gereset worden, daar kijk ik naar uit.”

De grotere teams zijn voorstander van de stelselmatige afbouw. Als er minder budget voorhanden is moeten zij ook hun personeelsbestand afbouwen en dat is moeilijk om van het ene jaar op het andere te bewerkstelligen.

Brown blijft echter bij standpunt en denkt dat de kleinere teams er wel zouden bij varen als er een limiet op de uitgaven zou komen.

“Ik denk dat het niet alleen McLaren maar ook andere teams weer competitiever zou maken. We kunnen het er ook over eens zijn dat het een betere show voor de fans zou zijn als we in Abu Dhabi zouden komen en we tien kanshebbers op de overwinning zouden hebben in plaats van de twee die iedereen verwacht.”

“Het zou de show ten goede komen, gezonder zijn voor de sport, onze partners en de televisie. Bij zo’n scenario zijn er alleen maar winnaars, denk ik,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print