Ricciardo onthult één van zijn emotioneelste momenten ooit in de F1

Daniel Ricciardo loopt meestal met een grote glimlach op zijn gezicht rond maar de Australiër kent net als iedereen ook soms erg emotionele momenten, zoals in 2015 bijvoorbeeld …


2015 was het jaar waarin de Franse F1-piloot Jules Bianchi overleed, een goede vriend van Ricciardo. Ricciardo en Bianchi streden in de opstapklassen naar de Formule 1 vaak tegen elkaar en dat zorgde voor een intense band en vriendschap. Het overlijden van Bianchi kwam bij Ricciardo dan ook erg hard aan.

“Er is in 2015 veel gebeurd, vooral op persoonlijk vlak,” vertelde Ricciardo tijdens zijn laatste Red Bull Racing podcast.

“Het overlijden van ‘Jules’ heeft me meer geraakt dan ik had gedacht. Er waren op dat moment ook enkele andere dingen in mijn leven die er voor zorgden dat ik in een volgende fase van mijn leven terecht kwam.”

Nadat Bianchi, begeleid door heel wat F1-piloten naar zijn laatste rustplaats was gebracht, volgde kort daarna de GP van Hongarije. De race op de Hungaroring was voor heel de F1-paddock dan ook een erg emotioneel moment.

“De eerste race na zijn overlijden vond plaats in Boedapest en dat was dat jaar mijn eerste podium. Het was een dubbel podium voor het team en ik herinner me nog dat het ganse weekend erg emotioneel was.”

“Het voelde enorm overweldigend om een podiumplaats te behalen, het was een serieuze opluchting en een moment van dankbaarheid,” besloot Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023