McLaren en Williams trekken zich terug uit protest tegen Racing Point

McLaren en Williams hebben laten weten dat ze niet doorzetten met een eventueel beroep tegen de uitspraak in de Racing Point-zaak.


De FIA liet vorige week vrijdag weten dat Racing Point na het protest van Renault tegen de brake ducts een boete van 400 000 euro moeten betalen en 15 wk-punten moet inleveren.Tegelijkertijd liet de FIA weten dat Racing point de brake ducts niet moet aanpassen en er gewoon tijdens het seizoen mee mag blijven rijden.

In totaal lieten vijf teams, waaronder Racing Point zelf, verstaan dat ze overwogen om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Racing Point is het niet eens met het feit dat het ‘schuldig’ is bevonden, de concurrentie vindt dan weer dat Racing Point niet zwaar genoeg gestraft werd.

McLaren liet gisterenavond weten dat ze uiteindelijk niet in beroep zullen gaan. Het team liet weten dat ze tevreden zijn met de conclusies van de FIA en dat de reglementen rond kopieergedrag verduidelijkt zullen worden. McLaren liet echter weten dat het met veel interesse het beroep van Ferrari en Renault zal volgen en dat het respect heeft voor hun beslissing.

Ook Williams had aangegeven te overwegen in beroep te gaan maar het liet vandaag weten net als McLaren niet in beroep te gaan.

“Na een zorgvuldige afweging heeft Williams besloten om niet verder te gaan met het formeel beroep. We zijn van mening dat het besluit van de FIA om te streven naar een verbod op het kopiëren van uitgebreide auto’s vanaf 2021 onze meest fundamentele zorg behandelt.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print