Racing Point gaat in beroep: “Hoe dieper ze graven, des te beter voor ons”

Het Racing Point F1 team gaat definitief in beroep tegen de uitspraak van de FIA rond de brake ducts die het team gebruikt.


Racing Point werd door de FIA bestraft voor het kopiëren van de brake ducts van Mercedes: 400 000 euro boete en een puntenaftrek van 15 punten omdat het brake ducts heeft gebruikt die niet door Racing point zelf werden ontworpen.

Bij Racing Point is men niet te spreken over het feit dat ze schuldig zijn bevonden. Nadat de renstal afgelopen zaterdag al haar intentie had uitgesproken om eventueel in beroep te gaan is het nu ook formeel een beroepsprocedure gestart.

FIA International Court of Appeal zal het dus druk krijgen want naast Racing Point tekenden ook Ferrari en Renault beroep aan tegen de uitspraak. McLaren en Williams lieten eerder al weten dat ze hun intentie om in beroep te gaan niet doorzetten.

Otmar Szafnauer, de teambaas van het Racing Point F1 team, vindt het niet kunnen dat racing point schuldig werd bevonden en bestraft werd. Een meer doorgedreven onderzoek zal volgens hem bewijzen dat Racing point niets fout heeft gedaan

“Hoe dieper ze graven, des te beter dat voor ons is,” aldus Szafnauer volgens ‘Motorsport.com’. “De rechters zullen op die manier beter begrijpen hoe we tot deze wagen en de brake ducts zijn gekomen. Ze zullen zien dat dit allemaal duidelijk binnen de reglementen is gebeurd.”

“Zou het niet mooi geweest zijn als ze deze punten van te voren verduidelijkt hadden en ons niet bestraffen voor het opzoeken van de grenzen van de regels? Daar draait de Formule 1 immers helemaal rond.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}