Ferrari ontdekt ‘fout’ en geeft Sebastian Vettel een nieuw chassis

Sebastian Vettel krijgt voor de GP van Spanje een nieuw chassis nadat Ferrari naar eigen zeggen een ‘fout’ ontdekte.


Het contrast tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc was de voorbije twee races op het circuit van Silverstone bijzonder groot. Terwijl Charles Leclerc twee podiumplaatsen wist te behalen worstelde Sebastian Vettel met zijn Ferrari en slaagde hij er met veel moeite in om één wk-punt te behalen.

De Duitser liet na afloop van de 70th Anniversary GP duidelijk verstaan dat Ferrari eens moest kijken of ze hem geen nieuw chassis zouden geven, Vettel vermoedde immers een probleem met zijn chassis. De Duister haalde daarvoor ook al tijdens de race hard uit naar het team.

Bij Ferrari reageerde Mattia Binotto door te stellen dat Ferrari het zou bekijken en dat er geen reden was om Vettel eventueel geen nieuw chassis te geven. Ondertussen zijn we enkele dagen later en laat Ferrari weten dat Vettel zijn zin krijgt.

Volgens Ferrari zou er immers daadwerkelijk een ‘fout’ in het chassis ontdekt zijn, al voegden ze er wel fijntjes aan toe dat het prestatieverschil slechts minimaal beïnvloed zou geweest zijn. Lees: Dit is geen verklaring voor het ondermaats presteren van Vettel de voorbije twee races.

“Sebastian krijgt een nieuw chassis omdat we tijdens de analyse na de races in Silverstone een kleine fout opgemerkt hebben die veroorzaakt werd door een zware impact tijdens het over een kerbstone rijden,” aldus Simone Resta, het hoofd van het chassis-ontwerp bij Ferrari, tegenover ‘Autosport’.

“Het had echter geen grote invloed op de performance maar het was wel een logische beslissing om te nemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner