Eerste overwinning voor Oliver Rowland in Formule E, Stoffel Vandoorne finisht als negende

Oliver Rowland heeft de voorlaatste race van het Formule E-kampioenschap gewonnen. Het was Rowland zijn eerste overwinning in de Formule E en Rowland klimt daardoor ook naar de tweede plaats in het kampioenschap.


Antonio Felix da Costa verzekerde zich al van de titel in het Formule E-kampioenschap maar dat betekent niet dat er tijdens de laatste twee races minder hard gestreden werd. Er werd zelfs tot in de allerlaatste ronde wiel tegen wiel gestreden.

Opvallend was dat er vooraan op de grid vier toprijders ontbraken. Op de nieuwe 130 meter langere configuratie van het circuit mistten Antonio Felix da Costa, Jean-Eric Vergne, Lucas di Grassi en Sébastien Buemi hun kwalificatie waardoor ze achteraan de grid de race moesten aanvatten.

Oliver Rowland profiteerde optimaal door de polepositie te veroveren, een solide race te rijden en zijn eerste overwinning in de Formule E te claimen. Robin Frijns en Rene Rast vervolledigden het podium van de voorlaatste race op het circuit van Berlijn Tempelhof.

Er werd tijdens de race bijzonder hard gestreden want helemaal aan het einde van de race haalde Rene Rast met een gewaagd inhaalmanoeuvre Andre Lotterer in. Er was contact tussen beide rijders, de wagens raakten elkaar secondenlang, maar allebei slaagden ze erin om uit de muur te blijven en heelhuids over de finish te rijden.

Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne was het een iets mindere race, Vandoorne finishte de race als negende. Nyck de Vries, de teamgenoot van Vandoorne bij het Mercedes Formule E-team, finishte slechts als veertiende.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner