Rusland wil 30 000 fans tijdens F1-race: realistisch of gevaarlijk?

De GP van Rusland zal normaal gesproken de eerste F1-race met toeschouwers worden. Grote vraag is echter of het niet gevaarlijk is om eind september duizenden F1-fans toe te laten op de Sochi Autodrom.


Tot nu toe zijn alle races dit F1-seizoen zonder publiek verreden maar daar zou dus op 27 september verandering in kunnen komen want dan vindt de GP van Rusland plaats. De organisatoren van de Russische GP willen tot maximaal ongeveer 30 000 toeschouwers toelaten.

De Formule 1 bekijkt om tijdens races opnieuw een beperkt aantal toeschouwers toe te laten en er zouden plannen zijn om eventueel tijdens de GP van Toscane op het circuit van Mugello toeschouwers toe te laten. Voorlopig is dat nog hoogst onzeker maar Rusland zou al erg concrete plannen voor een race met toeschouwers hebben. De organisatoren van de Russische GP zijn zelfs al opnieuw met de ticketverkoop voor de F1-race begonnen.

“Gedurende drie maanden hebben we helemaal geen tickets verkocht,” aldus promotor Alexey Titov tegenover ‘Motorsport.com’.

“Nu zien we voorzichtig de ticketverkoop terug aantrekken, rekening houdend met de aankondiging van de regering dat de race zal plaatsvinden alsook met het entertainmentprogramma.”

De organisatoren durven nog niet te voorspellen hoeveel tickets er verkocht zullen worden maar wel is er nu al duidelijkheid over het maximaal aantal toeschouwers.

“Momenteel hebben we het over een cijfer van ongeveer 50 procent van de totale capaciteit van het Olympisch Park, waarin ook onze tribunes gelegen zijn.”

“Dit betekent dat de maximale capaciteit op niet meer dan 30 000 à 32 000 komt te liggen,” besloot Titov.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print