McLaren: “Er zal de komende races een intense strijd met Ferrari zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren mag het voorbije raceweekend in Monza dan wel een uitstekende zaak gedaan hebben in de de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap, bij McLaren verwachten ze nog een intense strijd met Ferrari.

Tijdens de GP van Italië behaalde McLaren met Daniel Ricciardo en Lando Norris een onverhoopte ‘dubbeloverwinning’. Daardoor deden ze bij McLaren een uitstekende zaak in de strijd om de derde plaats in het kampioenschap.

Ferrari moest proberen om de schade enigszins te beperken maar de 45 punten die McLaren in Monza behaalde zorgden ervoor dat het nu 13,5 punten voorsprong op Ferrari heeft. McLaren-baas Zak Brown verwacht nu echter dat het van race tot race een intense strijd met Ferrari zal worden.

“Ferrari had geen goed weekend, wij hadden gewoonweg een beter weekend maar ze waren niet veraf,” aldus Brown.

“De strijd zal van race tot race verder gaan. Sommige circuits zullen beter bij onze wagen passen dan andere circuits. Vorig jaar waren we zeer snel in Monza terwijl we wiste dat Zandvoort niet zo goed bij ons zou passen bij de sterke punten van onze wagen.”

“Wanneer je naar de volgende zeven tot acht races kijkt, dan zullen er een aantal in het voordeel van ons zijn maar er zullen er ook een aantal in het voordeel van Ferrari zijn.”

“We zijn altijd goed geweest in Monza, we moeten dan ook erkennen dat we ups en downs zullen kennen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen