“Tweede oefensessie is nutteloos tijdens raceweekend met sprintrace”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens FIA-voorzitter Jean Todt heeft het weinig nut om tijdens een raceweekend met een sprintrace op zaterdag een oefensessie in te plannen terwijl de kwalificatie op vrijdag al heeft plaatsgevonden.

Tijdens een raceweekend met sprintrace vindt er op vrijdag een oefensessie en kwalificatie plaats, gevolgd door een tweede oefensessie en sprintrace op zaterdag, uiteraard gevolgd door de grand prix op zondag.

De oefensessie op zaterdag heeft weinig nut want er zijn na de kwalificatie al ‘parc fermé-condities’ voor de rest van het raceweekend. Ook jean Todt vindt de oefensessie op zaterdag nutteloos en vindt dat er wat moet aangepast worden.

“Ik ben momenteel eigenlijk wat verbaasd over wat er op zaterdagochtend tussen 12u en 13u gebeurt,” vertelde Jean Todt tegenover de media in Monza.

“Dit uurtje oefensessie is gewoonweg niet te begrijpen, zowel voor het publiek als de media. Het is alleen maar nuttig voor het team omdat ze informatie verzamelen, bijvoorbeeld wat de bandenslijtage betreft.”

“Op het vlak van de show en spektakel heeft het totaal geen nut.”

Na een sprintrace in Groot-Brittannië en Italië zal er een laatste keer in Brazilië met het alternatief format geëxperimenteerd worden. Daarna zullen er uitgebreide evaluaties plaatsvinden om te bekijken hoe het verder moet in 2022.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen