Toto Wolff: “Sprintraces zijn niet opwindend genoeg omdat rijders geen risico’s nemen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet er nog wat veranderd worden aan het alternatief format van de raceweekends waarbij er een sprintrace plaatsvindt.

“Eerst en vooral is het voor iedereen verwarrend,” vertelde Wolff. “Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik weet zelfs niet welke sessie het is.”

“Ik geloof dat het format van de sprintrace zoals het nu is niet veel voordelen biedt omdat niemand echt grote risico’s wil nemen.”

“Er staan te weinig punten op het spel en het risico om je race op zondag te compromitteren, met punten tot op de tiende laats, dat is het gewoon niet waard.”

Ook op het circuit van Monza zagen we amper actie tijdens de sprintrace en waren het vooral de slechte start van Lewis Hamilton en de gridpenalty voor Bottas die voor wat verschuivingen op de startgrid voor zondag zorgden.

“Wat we tot dusver gezien hebben is een combinatie van moeilijkheden om in te halen omdat de topsnelheden erg dicht bij elkaar liggen, maar ook dat in bochten 1 en 2 niemand echt risico’s wil nemen.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA