Mclaren gaat niet in beroep tegen de beslissing van de WMSC

Mclaren heeft beslist niet in beroep te gaan tegen de straffen die het team werden opgelegd naar aanleiding van het spionageschandaal. Mclaren werd door de World Motor Sport Council veroordeeld tot het betalen van een boete van 100 miljoen dollar en een diskwalificatie voor het constructeurs wereldkampioenschap 2007. Het Britse team had tot vandaag de tijd om een beroep in te stellen tegen de beslissing maar besloot dit dus niet te doen.

Ron Dennis licht de beslissing toe:

"We vinden het tijd om deze grote afleiding achter ons te laten. Mclaren wil races en wereldkampioenschappen winnen."

Een officiële verklaring van Mclaren klonk als volgt:

"Mclaren Racing heeft de FIA er van op de hoogte gebracht dat het geen beroep zal instellen tegen de beslissing van de World Motor Sport Council, die bekend werd gemaakt op 13 september 2007."

"Nadat we de beslissing van de WMSC met onze advocaten en aandeelhouders hebben bestudeerd besluit Mclaren dat het, in het belang van de sport is en in het belang van haar doel om races en kampioenschappen te winnen, beter is om niet in beroep te gaan."

"Hoewel Mclaren aanvaardt dat Coughlan’s bezit van de documenten een schending van de reglementen van de F1 waren, houdt het team vol dat de informatie niet gedeeld werd met andere ingenieurs van het team. We stellen ook duidelijk dat er geen voordeel behaald is op het circuit met de informatie."

"Tot onze spijt en schande moeten toonde de tot voorheen onbekende e-mails aan dat het bezig niet beperkt was tot een enkele persoon. Voor deze schending van artikel 151c werd het team zeer zwaar gestraft. Voor Mclaren blijft echter één ding voorop staan: met de informatie werd geen voordeel behaalt op haar wagens."

"We zullen nu de feiten herbekijken en onze interne structuren en processen strenger toetsen aan de regelgeving."

Door deze beslissing van Mclaren is Ferrari nu zeker van de wereldtitel bij de constructeurs seizoen 2007.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner