McLaren heeft geen geheimen voor Sainz: “We gaan geen info achterhouden”

Zak Brown is niet bang dat Carlos Sainz gevoelige informatie zal meenemen van McLaren richting Ferrari, zijn team is naar eigen zeggen ‘een open boek.’


Hoewel het seizoen 2020 nog moet beginnen staat het al vast dat Carlos Sainz volgend jaar bij Ferrari aan de slag gaat. Komend seizoen zal de Spanjaard nog te bewonderen zijn in het papaya-oranje van McLaren en sommigen vragen zich dan ook af of ze bij de formatie uit Woking geen informatie zullen achterhouden voor Sainz.

Als we McLaren Racing-CEO Zak Brown mogen geloven zal dat helemaal niet het geval zijn, dat vertelt hij in een gesprek met ‘Sky.’

“We gaan er samen voor in 2020 en we zullen samen nog veel successen boeken,” aldus Brown.

“Carlos is heel professioneel en dat zijn wij ook. Ik denk dat als we beginnen met informatie achter te houden dat we niet meer succesvol kunnen zijn in 2020. We moeten ons nu concentreren op 2020 en het maximum eruit halen. Het is niet productief als we informatie achterhouden.”

Doordat de nieuwe regels pas in 2022 zullen ingaan laat Brown optekenen dat de bolide van McLaren voor 2021 er gelijkaardig zal uitzien dan die van 2020. Moest er in 2021 een compleet nieuwe bolide op til hebben gestaan bij McLaren zouden ze misschien wel niet zo open zijn met bepaalde informatie geeft Brown toe.

“We willen een open boek zijn,” gaat Brown verder. “Dat is het bewijs dat we een goede relatie hebben.”

In een terugblik op de overstap van Sainz naar Ferrari zegt de Amerikaan ook dat ze tijdens de winter zeer open naar elkaar toe geweest zijn.

Ten slotte laat Brown zijn licht schijnen op de situatie bij Ferrari en hij gelooft dat de kans groter is dat de situatie bij de Scuderia zal ontsporen dan bij zijn eigen team. Hij gelooft dat de situatie zeer spannend zal zijn in de garage bij Ferrari met Vettel die zijn contract niet verlengd zag.

Als hij echter naar zijn eigen team kijkt ziet hij een harmonie tussen zijn twee rijders.

“Carlos en Lando zijn erg competitief, maar ze respecteren elkaar ook heel erg. Ik ben trots op hoe we het hebben kunnen doen. Ik denk dat we een team zijn geworden waar rijders graag voor rijden. Ze hebben een positieve omgeving gecreëerd in de garage waar coureurs zich prettig voelen,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}