Ondanks versoepeling coronamaatregelen: “GP van België blijft zonder publiek”

Spa Grand Prix, de organisatie achter de Belgische GP, laat weten dat het ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen door de regering geen publiek zal toelaten tijdens de GP van België eind augustus.


Al eerder raakte bekend dat de GP van België normaal gesproken zonder publiek zal verreden worden. De Belgische regering liet immers weten dat er tot einde augustus geen zogenaamde massa-evenementen mochten plaatsvinden.

De organisatie van de GP van België zou echter gebruik kunnen maken van de nieuwe regel dat er op plaatsen waar er op een veilige manier publiek aanwezig kan zijn, er meer dan 800 personen aanwezig mogen zijn. Spa Grand Prix heeft echter laten weten dat de race zoals gepland zonder publiek zal plaatsvinden.

“We keren niet op onze stappen terug”, aldus Vanessa Maes van organisator Spa Grand Prix volgens ‘Het Nieuwsblad’.

“Al onze onderhandelingen met het Formula One Management (FOM) waren gebaseerd op het gegeven dat er tot 31 augustus geen massa-events mochten plaatsvinden. We zijn erin geslaagd een oplossing te vinden die de Waalse regio niets zal kosten en willen die ook behouden.”

De organisatie wil met andere woorden niet het risico nemen om alsnog enkele duizenden mensen toe te laten en daardoor de gunstige voorwaarden die het bij de FOM verkregen heeft weg te zien vallen. Indien er alsnog een beperkt publiek toegelaten zou worden zou het immers kunnen dat de FOM alsnog een vergoeding voor de organisatie van de race zou vragen omdat er ticketinkomsten zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print