Waarom nam Max Verstappen niet deel aan de Red Bull F1-test in Silverstone?

Max Verstappen kwam vandaag niet in actie tijdens de F1-test van Red Bull Racing op het circuit van Silverstone. Maar wat was de reden daarvoor?


Vandaag organiseerde Red Bull Racing een F1-test op het circuit van Silverstone. Opvallend daarbij is dat enkel Alex Albon in actie kwam en dat er geen spoor te bekennen was van teamgenoot Max Verstappen.

Voor het wegblijven van Max Verstappen was een erg logische verklaring. Gezien de coronamaatregelen van de Britse regering zou Max Verstappen voorafgaand aan zijn eventuele deelname aan de test maar liefst twee weken in quarantaine moeten gegaan zijn.

Dat is voor teamgenoot Alex Albon niet het geval want die woont in tegenstelling tot Verstappen in Engeland. Om de bewegingsvrijheid van Verstappen niet te hypothekeren werd verkozen om alleen Alex Albon vandaag in actie te laten komen.

De concurrenten van Max Verstappen kwamen de voorbije dagen allemaal in actie met een recente of oudere F1-bolide. Grote vraag is nu of Max Verstappen door het missen van een F1-test in een F1-bolide een nadeel zal ondervinden.

De Nederlander zei enige tijd geleden dat hij weinig voordeel ziet in het extra testen voorafgaand aan het begin van het seizoen. Tijdens het eerste raceweekend in Oostenrijk zullen we zien of de Nederlander gelijk heeft.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021