Mclaren mogelijk bestraft voor onreglementaire transmissie

Tijdens de Hongaarse GP gebruikte Mclaren een nieuwe, verbeterde versie van hun transmissie, zonder dat deze een crashtest onderging. De stewards in Italië bestuderen de situatie. Het is mogelijk dat Mclaren bestraft voor een inbreuk op het technisch reglement.

Volgens artikel 16.1.2 van het technisch reglement moet een onderdeel, dat aan crashtests onderworpen moet worden en waaraan een significante aanpassing werd doorgevoerd, opnieuw de crashtest doorstaan.

De nieuwe, lichtere transmissie werd pas na de GP van Turkije aan een crashtest onderworpen. De test werd trouwens met succes afgerond. Tijdens het raceweekend in Istanbul gebruikte het Britse team trouwens hun oude transmissie.

Volgens Mclaren heeft Mclaren de FIA op donderdag voor de Hongaarse GP ervan op de hoogte gesteld dat ze een nieuwe transmissie zouden gebruiken. “Nog voor de kwalificatie vroeg de FIA aan Mclaren om na het raceweekend meer gegevens bezorgen over de preciese aanpassingen.” Volgens de verklaring van Mclaren. Na het bestuderen van deze info was het oordeel van de FIA dat de transmissie de crashtest opnieuw moest doorstaan. De test werd gepland voor 30 augustus en dus kon Mclaren noodgedwongen enkel de oude transmissie in de bolides inbouwen voor de race in Turkije.

Een mogelijke straf is het verlies van de constructeurspunten voor de Hongaarse GP, maar deze hebben ze al verloren door het Hamilton-Alonso-incident. Wat de stewards zullen doen in het geval dat ze Mclaren schuldig bevinden, is nog de vraag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed