Mercedes: “Er zijn helemaal geen ‘merktekens’ te zien op onze vleugels”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes reageert op de beschuldigingen van Christian Horner die stelt dat op de achtervleugels van Mercedes sporen te zien zijn van waar het bewuste aero-element buigt als het onder spanning komt te staan.

Bij Red Bull zijn ze nog steeds onder de indruk van de topsnelheid van Mercedes en bovendien verdenken ze hen ervan dat ze die bekomen door hun achtervleugel. Christian Horner dreigt ermee om klacht in te dienen als hij dit weekend nog schuursporen ziet op de achtervleugel van de Mercedes zoals dat in Brazilië het geval was.

“Wanneer je een verschil hebt van zevenentwintig kilometer per uur, en je ziet merktekens op de achterplaten die zijn ontstaan door het buigen van de vleugels, dan is het voor ons heel duidelijk wat er aan de hand is geweest,” aldus Horner.

Op de persconferentie op vrijdag was Toto Wolff zich van geen kwaad bewust en hij stelde dat het bewuste element waar Horner het over heeft binnen de toegelaten limieten is. Ook Andrew Shovlin, de trackside technisch directeur bij Mercedes, is zich van kwaad bewust en vertelt dat hij niet weet wat Horner precies bedoelt.

“We hebben er naar gekeken, en er zijn geen merktekens. Dus we weten niet helemaal zeker wat dat is,” merkte Shovlin op bij ‘Sky.’

“Maar het lijkt een beetje een verhaal te zijn dat niet weggaat. Vanuit ons oogpunt zijn we absoluut tevreden met wat we aan de auto hebben.”

“We hebben de FIA uitgenodigd om er zoveel naar te kijken als ze willen en ze hebben geen enkel probleem met wat we hebben.”

“We gaan naar elk circuit, we kijken wat de snelste vleugel is die we hebben, en dat is degene die we op de auto bevestigen. En dat is wat we zullen blijven doen.”

Shovlin heeft er ook alle vertrouwen in dat zijn team klaar is voor de eindsprint in de titelstrijd en dat ze zullen proberen om hun focus niet te verliezen aan zulke zaken.

“Er zijn een paar soort mortieren overgegaan in beide richtingen, waarschijnlijk,” zei hij. “Maar weet je, het team is echt naar elkaar toegegroeid.”

“Wat bemoedigend was om te zien, was dat in een weekend zoals we net in Brazilië hadden, met zoveel afleiding op zoveel verschillende gebieden, of het nu met het team was of met Lewis, het was gewoon koppen bij elkaar en doorgaan met de klus.”

“We hebben laten zien dat de auto het tempo heeft om dat te doen. Ik denk dat Brazilië fantastisch was voor ons vertrouwen dat we deze beide kampioenschappen mee naar huis kunnen nemen.”

“Maar het is een geweldige plek op dit moment. Het is gewoon dat iedereen zo hard werkt om dat waar te maken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022