Mercedes: “Frustraties van Hamilton waren geen verrassing”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Turkije uitte Lewis Hamilton zijn frustraties over de gehanteerde strategie erg fel over de boordradio. Bij het Mercedes F1 team hebben ze echter begrip voor de frustraties bij Hamilton en komen ze niet echt als een verrassing.

Hamilton reed erg lang door op zijn setje met intermediates banden. Bij Mercedes verzochten ze om Hamilton een pitstop te laten maken maar die repliceerde door te zeggen dat hij buiten wou blijven. Uiteindelijk besloot Mercedes om Hamilton alsnog te overrulen maar dat leidde tot felle kritiek van Hamilton over de boordradio.

“Shit man, waarom hebben jullie mij die positie doen opgeven?” ventileerde Hamilton tegenover zijn race-engineer Peter Bonnington meteen na zijn pitstop waarbij hij terugviel van de derde naar de vijfde plaats.

“Man, ik heb ongelooflijke graining. Ik heb het je gezegd.”

Hamilton werd vervolgens gewaarschuwd dat er een rivaal op komst was maar Hamilton repliceerde gepikeerd met: “Laat me alleen man!”

Vervolgens liet Hamilton rondenlang en tot het einde van de race niets meer van zich horen. Bij Mercedes begrijpen ze de frustratie van Hamilton en ook het feit dat hij die tijdens de race over de boordradio uitte.

“Lewis kijkt altijd naar wat er voor hem gebeurt, wat het hoogst haalbare is,” aldus Andrew Shovlin van Mercedes. “Hij zet alles op alles voor dit kampioenschap en we zouden niets anders verwachten dan frustratie wanneer hij vijfde is terwijl we hoopten dat hij zijn positie zou kunnen handhaven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022