Fernando Alonso: “We kennen echt geen geluk dit seizoen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Hij mocht de race na een sterke kwalificatie van op de vijfde plaats aanvatten maar kende opnieuw geen geluk tijdens de race. Bij de start kwam het tot een spin na een aanrijding met Pierre Gasly en vervolgens was er later in de race ook nog een aanrijding met Mick Schumacher. Geluk is volgens Alonso dit seizoen niet aan zijn zijde.

“We reden tegen elkaar en jammer genoeg spinde hij en kreeg ik een bestraffing. Die straf onderging ik uiteraard, ik vond het jammer dat ik tegen hem reed,” vertelt Alonso over zijn aanrijding met Mick Schumacher.

“Dat gebeurde echter alleen maar omdat ik veertiende reed, een plaats waar ik me niet hoorde te bevinden. Het geluk staat dit jaar duidelijk niet aan onze zijde, hopelijk sparen we het op voor volgend jaar.”

Al verschillende keren viel het dit seizoen voor dat Alpine redelijk competitief was maar dat vervolgens niet volledig kon benutten door ofwel veranderende weersomstandigheden, ofwel gebeurtenissen tijdens de race.

“Het is frustrerend dat we, wanneer we niet competitief zijn, een zeer saaie race hebben. Wanneer we competitief zijn dan worden we met gekke weersomstandigheden geconfronteerd en gekke dingen die op de baan gebeuren,” aldus Alonso.

“We zijn dit jaar historisch gezien wat minder competitief op de intermediates en heel deze race werd op intermediates gereden, we hebben zelfs niet met de droogweerbanden gereden.”

“We moeten onze competitiviteit op die band dan ook zien te verbeteren. Maar het is frustrerend en teleurstellend.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA