Mercedes toont indrukwekkende safety car voor F1-seizoen 2022

Mercedes media
Mercedes media

Mercedes heeft de nieuwe safety car en medical car voor het nieuwe seizoen in de Formule 1 voorgesteld. Bernd Maylander zal net als de voorbije jaren de officiële bestuurder van de safety car zijn.

Binnen iets meer dan een week gaat het nieuwe F1-seizoen 2022 van start. Naast een nieuwe generatie gloednieuwe F1-bolides zal ook de safety car er dit jaar helemaal anders uitzien.

Mercedes stelde vandaag haar nieuwe safety car en medical voor en die zijn duidelijk een trendbreuk met de wagens van vorig jaar. De rode kleur werd behouden maar verder kregen beide wagens een grote upgrade. De safety car van Mercedes is een flink uit de kluiten gewassen Mercedes-AMG GT Black Series terwijl de medical car een Mercedes GT 63 S 4Matic+ wordt.

Opvallend aan de nieuwe safety car is dat er geen ‘lichtbalk’ meer bovenop de wagen staat. De kenmerkende lichten zitten verwerkt in de achterkant van de Mercedes-AMG GT Black Series. Daarnaast ziet de nieuwe safety car van Mercedes er ook veel agressiever uit dan zijn voorganger.

Bernd Maylander zal opnieuw achter het stuur van de safety car kruipen: “Ik heb al de kans gekregen om met deze verbazingwekkende wagen te mogen testen en ik werd weggeblazen door hoe dicht hij zich bij een echte racebolide bevindt.”

“Het is echt een belangrijke stap in vergelijking met de Mercedes GT R van vorig jaar, die op zich ook al van een ongelooflijk hoog niveau was. Om in de naam van de veiligheid zo’n werkplaats te hebben is een droom die uitkomt.”

Net als vorig jaar zal naast Mercedes ook Aston Martin een safety car voorzien, de inzet ervan wordt over beide merken evenredig verdeeld.

Mercedes medical car en safety car – Mercedes media
Mercedes medical car en safety car – Mercedes media
Mercedes medical car en safety car – Mercedes media
Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer