“Michael Schumacher was niet de meest getalenteerde rijder maar hij inspireerde een volledig team om grootse prestaties te behalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Williams-teambaas James Vowles, die bij Mercedes samenwerkte met Michael Schumacher, was Schumacher een ongelooflijke inspirator voor het ganse team. Dat was één van zijn belangrijkste eigenschappen, naast het talent waarover hij uiteraard beschikte, al was hij volgens Vowles niet de meest getalenteerde rijder.

“Michael heeft me geleerd hoe ik heel hard moet werken,” aldus Vowles tijdens de ‘High Performance’ podcast. “Michael was niet de meest getalenteerde in de wagen, dat is Lewis volgens mij, maar hij wist wel hoe hij iedere milliseconde uit zichzelf en uit het team wist te halen.”

“Hij was een leider. Hij zou zeggen: ‘Ik ga die richting uit’, en het team zou hem in die richting volgen en dat op zo’n manier dat beide kanten van de garage willen dat hij het goed doet.”

“Dat gevoel was zo groot dat het één van de dingen in mijn carrière is waarvan ik vind dat het erg jammer is dat we hem geen overwinning hebben kunnen bezorgen. Dat doet me tot op vandaag nog steeds erg veel pijn, hij verdiende het om een overwinning te behalen.”

“De Michael die je bij de media zag was een erg andere Michael dan degene die je achter de schermen te zien kreeg. Dat is ook hoe hij de dingen wist te verwezenlijken.”

“Hij nam iedereen mee op sleeptouw voor een reis en hij leidde iedereen tijdens die reis, hij zou alles eruit halen. Hij zou iedere milliseconde uit zichzelf proberen halen en hij zou zo laat als nodig werken, ieder uur dat noodzakelijk was. Zo was hij nu eenmaal.”