Moet Max Verstappen zich in de F1-titelstrijd zorgen maken?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een brede glimlach bij Max Verstappen op het podium na de GP van Turkije. Maar bij Red Bull werd er niet alleen gelachen, ook de alarmbellen leken figuurlijk te zijn afgegaan voor de rest van het F1-seizoen.

Na een periode waarin Red Bull door haar motor-upgrade tijdens de GP van België opnieuw een stap vooruit leek te hebben gezet, lijkt nu vooral Mercedes ongelooflijk veel snelheid te hebben gewonnen. En daarover maakt men zich bij Red Bull al dan niet terecht zorgen.

Valtteri Bottas won probleemloos van op de polepositie maar het was vooral wat Lewis Hamilton in de regen liet zien. Volgens sommigen leek Hamilton op de rechte stukken wel te ‘vliegen’, alsof de zevenvoudig wereldkampioen door het gebruik van DRS sneller was dan al de rest, zonder effectief DRS te gebruiken.

Bij Red Bull vrezen ze dan ook dat Mercedes vooral op de rechte stukken veel sneller is geworden en dat zou uiteraard geen goed nieuws zijn voor de resterende races van het seizoen en de titelstrijd van Max Verstappen.

“De snelheid van Mercedes op het rechte stuk heeft recent een enorme stap vooruit gezet,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. “Daar waar we ze in het verleden met ‘kleinere’ achtervleugels konden bijhouden is dat nu niet langer het geval.

“Lewis in het bijzonder had een veel hogere topsnelheid op het rechte stuk en dat met een veel grotere achtervleugel op zijn wagen.”

“We moeten ons pakket zo goed mogelijk proberen te maximaliseren. Het is verrassend dat ze zo’n stap met hun power unit hebben kunnen maken.”

Of die verbeterde topsnelheid inderdaad iets te maken heeft met de nieuwe Mercedes-motor die Lewis Hamilton kreeg valt af te wachten, maar het zou inderdaad geen goed nieuws zijn voor Max Verstappen, ook al heroverde de Nederlander in Turkije de leiding in het F1-kampioenschap.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022