Lewis Hamilton reageert na kritiek via boordradio: “De pers maakt er iets veel te groot van!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Turkije uitte Lewis Hamilton felle kritiek aan het adres van het Mercedes F1 team. Daags na de race liet de zevenvoudig wereldkampioen via zijn sociale media weten dat hij vindt dat de media er iets veel te groot van maken.

“Goeiemorgen wereld! Ik heb deze ochtend wat dingen in de pers gelezen en ze maken iets veel te groot van mijn incident tijdens de race en wanneer ik moest pitten,” schreef Hamilton.

“Het is niet juist om te zeggen dat ik furieus ben op het team.”

“Als team werken we bijzonder hard om de best mogelijke strategie uit te werken maar naarmate de race vordert moet je bij momenten zeer snel beslissingen nemen en er zijn allerlei factoren die constant veranderen.”

“We namen het risico om buiten te blijven in de hoop dat de baan nog droger zou worden, wat niet het geval was. Ik wou het riskeren en tot het einde van de race doorgaan. Het was mijn beslissing en het werkte niet.”

“Uiteindelijk hebben we toch gepit en dat was het veiligste om te doen.”

We leren iedere dag. We winnen en verliezen als een team. Verwacht niet van mij dat ik tijdens het racen over de boordradio constant lief en vriendelijk ben, we zijn allemaal gepassioneerd en in het heetst van de strijd kan die passie naar boven komen, net zoals dat bij alle rijders het geval is.”

“Mijn hart en ingesteldheid kan je terugvinden wanneer ik op het circuit aan het rijden ben, het is het vuur dat in me zit dat me zover gebracht heeft, de rest wordt al snel vergeten.”

“Vandaag is een anderen dag. We rise as a team. Still we rise.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022