Pirelli onthult: “Mercedes gevraagd om Hamilton een pitstop te laten maken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes en Lewis Hamilton discussieerden over de boordradio over het al dan niet maken van een pitstop. Uiteindelijk kwam die pitstop er toch en daar was Pirelli mee verantwoordelijk voor.

Na afloop van de race liet Pirelli-motorsportbaas Mario Isola immers weten dat Pirelli aan de teams die met een wagen nog geen pitstop maakten hen verzochten om alsnog een pitstop te maken, dit om eventuele uitvalbeurten en zware crashes te vermijden.

Naast Lewis Hamilton waren ook Charles Leclerc en Esteban Ocon tegen het slot van de race nog op weg op het oorspronkelijk setje intermediates. Uit veiligheidsoverwegingen en om eventuele uitvalbeurten te vermijden contacteerde Pirelli de teams met het advies om alsnog een pitstop te maken.

Ferrari en Mercedes gingen daarop in, waarna Charles Leclerc en Lewis Hamilton dus alsnog de pits opzochten voor een nieuw setje intermediates. Vooral bij Mercedes lijkt het verzoek van Pirelli er voor gezorgd te hebben dat de discussie tussen Hamilton en Mercedes over het al dan niet doorgaan op de banden beslecht werd.

Er was echter maar één rijder en één team geen gehoor gaven aan het verzoek van Pirelli. Na afloop van de race bleek dat het inderdaad niet veel scheelde of Esteban Ocon had een klapband gehad. Een goed advies dus van Pirelli …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022