Mosley: "Prodrive niet zeker van deelname in 2009"

Prodrive maakte onlangs bekend dat het niet zal deelnemen aan het seizoen 2008. Het team besliste om niet deel te nemen aan het seizoen omdat het in een kluwen van rechtzaken zou kunnen verzeilen omdat er geen concorde overeenkomst is en het team met een klantenchassis wou deelnemen.

Pro Drive vroeg nog of het halverwege het seizoen mocht beginnen met haar deelname, maar dat werd geweigerd door de FIA. Het team besloot vervolgens om zich dan maar voor te bereiden voor het seizon 2009. Max Mosley laat nu echter weten dat Pro Drive geen garantie heeft om in 2009 te mogen starten.

"Er is niets dan hen kan stoppen om zich in te schrijven voor het seizoen 2009," aldus Mosley. "Normaal gesproken zal de inschrijving van Pro Drive geaccepteerd worden, maar de situatie zonder de concorde-overeenkomst is zoals die van voor de concorde-overeenkomst. Men kan zich aanmelden voor deelname en de FIA accepteert ze of niet."

Prodrive was voor het seizoen 2008 in competitie met nog andere mogelijke teams om in 2008 deel te nemen. Het team van Richards werd uiteindelijk geselecteerd en betaalde vervolgens een inschrijvingsgeld van 300 000 euro aan de FIA. Dat geld zal het team waarschijnlijk niet terugkrijgen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print