Nico Rosberg: “Het was de juiste beslissing om te stoppen”

Meer dan drie jaar na zijn afscheid van de Formule 1 heeft Nico Rosberg zich nog niet beklaagd dat hij er na zijn wereldtitel de brui aan gaf. Een beter afscheid had hij naar eigen zeggen niet kunnen bedenken.


Het was een donderslag bij heldere hemel in 2016, net nadat hij de wereldtitel veroverde kondigde Nico Rosberg zijn F1-pensioen aan. Hij is de enige die Lewis Hamilton tijdens het hybride-tijdperk kon verslaan in de strijd om de wereldtitel maar hij heeft geen spijt van zijn afscheid, dat laat hij weten op de officiële website van de F1 in de reeks ‘Formula 1 unscripted.’

“Er is geen perfecter moment dan dit,” herinnert Rosberg zich de bewuste GP van Abu Dhabi waar hij de wereldtitel veilig stelde .

“Dat kan gewoonweg niet! Na vele harde nederlagen, vooral tegen Lewis, die zeer pijnlijk waren. Daarna zo terug te komen en een perfect seizoen af te leveren en te winnen in de laatste bocht, het was gewoon perfect.”

“Het heeft me helemaal voldaan en het gevoel gegeven dat dit het beste afscheid is van de sport waar ik ooit van zou kunnen dromen. Want vroeg of laat zou het afscheid toch gekomen zijn. Ik denk dat dit afscheid ook belangrijk was voor mijn verdere leven.”

Het was voor Rosberg belangrijk dat hij geen afscheid zou moeten nemen terwijl hij gevechten in de achterhoede levert met een ‘schijtauto,’ zoals hij het zelf nogal plastisch uitdrukt.

“De manier waarop ik nu kan terugkijken is ideaal voor mij. Tot op de dag van vandaag inspireert het me nog steeds, deze laatste emotie van de overwinning. Het is geweldig”

Sinds zijn afscheid vervult hij geen actieve rol meer in de Formule 1, wel is hij aan het werk als analist voor onder andere de Duitse zender RTL.

“De Formule 1 was sowieso altijd maar een fase in mijn leven”, aldus de wereldkampioen van 2016. “Nu ik van mijn nieuwe leven geniet, breng ik meer tijd door met mijn familie, die alles voor me betekent. Het was een goede beslissing”, besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}