Nieuwe Britse quarantaineregels een nachtmerrie voor begin F1-seizoen

De Britse overheid kondigde gisteren nieuwe maatregelen aan in de strijd met het coronavirus COVID-19 en die vormen bijna een letterlijk een nachtmerrie voor de Formule 1 en haar plannen om het F1-seizoen te laten beginnen in juli.


Tot dusver lag het plan op tafel om begin juli opnieuw te beginnen racen in Oostenrijk, waarna alle teams vanuit Oostenrijk rechtstreeks zouden afreizen naar Silverstone om daar het seizoen verder te zetten. Volgens een uitgelekte brief van de FIA zou dit allemaal onder quarantaine-omstandigheden plaatsvinden.

Maar die plannen staan nu op losse schroeven nadat de Britse overheid haar nieuwe plannen in de strijd met COVID-19 onthulde. Daarin is er immers sprake van een geleidelijke versoepeling van de lockdown maar iedereen die vanaf eind mei of begin juni Groot-Brittannië binnen wil komen moet verplicht twee weken in quarantaine.

Voor alle medewerkers van de F1, de teams alsook toeleveranciers van de GP van Groot-Brittannië zou dat een nachtmerrie kunnen betekenen. Tussen de races in Oostenrijk en Groot-Brittannië zit immers minder dan twee weken.

De Formule 1 heeft de Britse overheid gecontacteerd om verduidelijking te krijgen. Een mogelijke oplossing zou zijn dat de F1 aan de maatregel enigszins ontsnapt omdat het van zichzelf reeds een soort quarantaine oplegt die reeds in Oostenrijk begint en gewoon zou doorlopen tot er wordt geracet in Silverstone.

Grote vraag is echter of de Britse overheid zich hiermee kan verzoenen want in de richtlijnen staat dat de twee weken quarantaine pas ingaan bij aankomst in Groot-Brittannië.

Een vlotte start van het F1-seizoen 2020 lijkt dus opnieuw weer iets verder weg …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}