Britse overheid brengt GP van Groot-Brittannië opnieuw een stap dichterbij

De kansen voor een F1-race in Silverstone in juli stijgen nadat de Britse overheid op maandag liet weten dat culturele en sportieve evenementen achter gesloten deuren vanaf 1 juni eventueel opnieuw mogelijk zijn.


Na de speech van Brits premier Boris Johnson zondagavond kwam de Britse GP meer dan ooit op losse schroeven te staan. Personen die naar Groot-Brittannië komen moeten vanaf juni immers gedurende veertien dagen in quarantaine.

Er heerst echter onduidelijkheid of dat ook voor F1-personeel zou gelden dat reeds eerst in Oostenrijk in quarantaine is gegaan. Ook daarover is er na een tweede bijkomende mededeling nog steeds geen duidelijkheid.

De tweede mededeling vergroot echter de kans dat een GP van Groot-Brittannië in juli eventueel zou kunnen doorgaan. Volgens die mededeling kunnen “culturele en sportieve evenementen achter gesloten deuren voor uitzending (op tv) toegestaan worden, dit op voorwaarde dat het risico op grootschalig sociaal contact vermeden wordt.”

De belangrijkste vraag blijft echter of ook F1-personeel bij een eventuele terugkeer naar Groot-Brittannië minstens veertien dagen in quarantaine zal moeten, of dat het deel zal uitmaken van een lijst met uitzonderingsberoepen waarbij er andere regels gelden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print