Britse overheid brengt GP van Groot-Brittannië opnieuw een stap dichterbij

De kansen voor een F1-race in Silverstone in juli stijgen nadat de Britse overheid op maandag liet weten dat culturele en sportieve evenementen achter gesloten deuren vanaf 1 juni eventueel opnieuw mogelijk zijn.


Na de speech van Brits premier Boris Johnson zondagavond kwam de Britse GP meer dan ooit op losse schroeven te staan. Personen die naar Groot-Brittannië komen moeten vanaf juni immers gedurende veertien dagen in quarantaine.

Er heerst echter onduidelijkheid of dat ook voor F1-personeel zou gelden dat reeds eerst in Oostenrijk in quarantaine is gegaan. Ook daarover is er na een tweede bijkomende mededeling nog steeds geen duidelijkheid.

De tweede mededeling vergroot echter de kans dat een GP van Groot-Brittannië in juli eventueel zou kunnen doorgaan. Volgens die mededeling kunnen “culturele en sportieve evenementen achter gesloten deuren voor uitzending (op tv) toegestaan worden, dit op voorwaarde dat het risico op grootschalig sociaal contact vermeden wordt.”

De belangrijkste vraag blijft echter of ook F1-personeel bij een eventuele terugkeer naar Groot-Brittannië minstens veertien dagen in quarantaine zal moeten, of dat het deel zal uitmaken van een lijst met uitzonderingsberoepen waarbij er andere regels gelden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023