Perez wil naar Ferrari

Hij heeft nog maar twee starts in de Formule 1 achter de kiezen en toch steekt Perez zijn ambities niet onder stoelen of banken. Zonder enige schroom drukt hij zijn wens uit om bij Ferrari aan de slag te gaan.
Toegegeven, het debuut van de Mexicaan ging niet onopgemerkt voorbij. Hij wist in Australië als zevende over de streep te komen. Dat hij zijn punten moest afgeven door een constructiefout van het team, doet daarbij niets van zijn prestatie af. In Maleisië had hij pech en werd zijn wagen geraakt door brokstukken waardoor hij noodgedwongen aan de kant moest.

Dat hij naar Ferrari wil, is misschien wel logisch. Welke piloot wil niet ooit eens voor de legendarische renstal uit Maranello gereden hebben. Daarbij is Perez ook een product van de Ferrari Driver Academy. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Sauber rondrijdt met een motor, KERS en versnellingsbak van Ferrari.

Perez wordt ook nog eens ondersteund door telecomgigant TELMEX. Een sponsor die hem ongetwijfeld zal volgen als hij naar een ander team overstapt. Maar wanneer die overstap dan juist zou zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Massa heeft een contract tot eind 2012, maar zou volgens de geruchten een prestatieclausule bevatten. Hij zou naar verluid veel beter moeten doen dan vorig jaar, als hij zijn contract wil behouden.

Op de vraag die gesteld werd door de BBC of hij zich tot de mogelijke kandidaten voor een stoeltje rekent, antwoord hij: “Ik zou liegen als ik neen zei. Voor hen rijden is een van mijn dromen.” Maar hij beseft dat er nog veel te leren valt en dat het te vroeg is om te bepalen of hij er nu al klaar voor is, “Er is nog een lange weg af te leggen, veel te leren en veel werk dat op mij wacht.”

“Ik hoop klaar te zijn als een dergelijke kans zich voordoet, zo ongeveer op het einde van het jaar”, waarmee hij toch duidelijk laat verstaan dat hij volgend jaar al voor Ferrari zou willen rijden.

image
a:0:{}
Volgens Michael Schumacher mogen we op die vraag volmondig “ja” antwoorden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print