Pirelli wijzigt compounds voor Hongarije

Pirelli kiest voor een agressievere aanpak in hun keuze van bandencompounds voor de GP van Hongarije.
image
In eerste instantie had Pirelli de harde en mediumcompound geselecteerd om mee te nemen naar de Hungaroring. Na de GP van Duitsland, waar de zachte band het verrassend langer leek uit te houden dan aanvankelijk verwacht, heeft de bandenfabrikant echter toch besloten om de zachte band te voorzien in Hongarije.

Het was vooral Lotus die de aanpak van Pirelli veel te conservatief vond. Nu gaat Pirelli toch voor de soft- en mediumband. Het harde rubber blijft dus thuis. Paul Hembery verduidelijkte die beslissing.

“De kans is groot dat je dezelfde combinatie te zien krijgt. De keuze voor soft en medium is logischer dan soft en supersoft, want dan zou het kunnen dat teams opnieuw voor vier stops moeten gaan, omdat ze teveel moeite hebben met het rubber. In Duitsland zagen we de twee tegenovergestelden, en ik denk dat dat in Hongarije ook zo zal zijn.”

Daarmee doelt de Pirelli-motorsportbaas op een korte stint op het zachte rubber, en een veel langere stint op de mediumband. De Brit vertelt er echter meteen ook bij dat Pirelli niet anders kan dan de harde band meenemen naar bepaalde circuits, door de steeds verbeterende prestaties van de wagens.

“Op de zwaardere circuits zoals Spa, Monza of Suzuka kunnen we niet anders dan de harde band meenemen, want wij verkiezen een agressieve aanpak, en de wagens zijn zoveel sneller geworden. Neem nu de GP van Duitsland, daar waren de wagens anderhalve tot bijna twee seconden sneller dan twee jaar terug, en toen reden ze nog met de blown diffuser, dus ze gaan echt snel.” aldus Hembery.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}