Podiumplaats heeft toekomst Heidfeld mogelijk gered

Nick Heidfeld staat al een hele tijd onder druk. De mindere prestaties die de Duitser de voorbije maanden afleverde brachten z’n zitje bij BMW in gevaar. Zo wilde teambaas Mario Theissen de voorbije weken niet bevestigen of Heidfeld ook volgend seizoen nog voor het team rijdt en gingen er hier en daar geruchten op als zou Fernando Alonso verhuizen naar BMW.

In Spa-Francorchamps toonde Heidfeld zich echter nog eens en door een uitstekende strategische keuze aan het einde van de race en een bestraffing voor Lewis Hamilton werd hij uiteindelijk tweede. Iets wat z’n toekomst bij BMW zeker geen kwaad heeft gedaan, zegt ook Mario Theissen.

"Heidfeld’s beslissing in België toonde duidelijk aan dat hij een uistekend piloot is met genoeg ervaring om zulke beslissingen te nemen in enkele seconden. Omdat we volgend seizoen door de nieuwe reglementen geen technische stabiliteit hebben, moeten we misschien overwegen om ergens anders wel die stabiliteit te hebben," aldus Theissen duidelijk insinuerend op het rijdersduo.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer