Probleem met wielmoer verknoeit kwalificatie Massa

Felipe Massa start morgen vanaf de negende plaats. De slechtste startpositie van dit seizoen voor de Braziliaan. Massa kreeg tijdens zijn pitstop voor zijn laatste snelle ronde problemen met een wielmoer op zijn wagen. Massa verloor te veel tijd in de pits en kon daardoor geen nieuwe snelle ronde meer aanvatten.

De wk-leider kijkt nu tegen een moeilijke race aan, al start zijn naaste achtervolger vlak achter hem. Ook Robert Kubica kreeg tijdens de kwlaificatie immers af te rekenen met technische problemen en moet als tiende starten.

"Het is echt spijtig dat ik uiteindelijk maar een negende tijd heb omdat ik problemen had tijdens mijn pitstop," aldus Massa. "Ik verloor veel tijd doordat de mecaniciens problemen hadden bij het wisselen van de rechter achterband, waardoor ik geen tweede snelle ronde kon neerzetten."

Massa is ervan overtuigd dat hij anders op één van de voorste rijen had kunnen starten. Nu zal de Braziliaan zich een weg naar voor moeten banen en hopen dat de voorspelde regen eventueel een handje toesteekt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer