"één punt meer volstaat voor titel"

De Finse rijder Kimi Raikkonen is van mening dat hij aan een perfect weekend zal kunnen beginnen te Valencia. De wereldkampioen is een doorbijter en zal de hoop dan ook niet opgeven wat betreft het behalen van zijn tweede opeenvolgende titel. Over de slechte prestaties van de voorbije wedstrijden ligt hij niet echt wakker.

"Er zijn de voorbije races dingen misgelopen maar ik kon er wel punten behalen. Mijn positie is op dit ogenblik toch beter geworden dan enkele weken terug en dat is waarschijnlijk te danken aan mijn prestaties en niet die van een afgebroken uitlaat. Ik dien het seizoen te eindigen met minstens één punt meer dan mijn concurenten en dat is wat voor mij telt" , aldus Raikkonen.

Dat één puntje voldoende is om kampioen te worden heeft hij het voorbije seizoen al wel bewezen tijdens de laatste race te Brazilie, waar iedereen nog dacht dat het tussen Alonso en Hamilton zou draaien om de wereldtitel. Raikkonen wist toen te winnen en in het klassement te eindigen met één punt voorsprong.

"Ik hoop op een foutloos weekend te Valencia, vooral wat betreft de start omdat die hier net zoals in Monaco erg belangrijk is. We zullen ook hier weer moeten vechten tot het einde om te proberen te winnen. Als het warm zou zijn tijdens onze race, dan kunnen we van geluk spreken, want dan heeft onze wagen voorsprong op die van de andere rijders", besluit Kimi Raikkonen.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer