“Red Bull heeft ‘nieuw’ bewijs waarmee Lewis Hamilton mogelijk zwaarder bestraft kan worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot en Sky-analist Martin Brundle zou Red Bull ‘nieuw bewijsmateriaal’ hebben waarmee ze mogelijk de te ‘lichte’ bestraffing van Lewis Hamilton zouden kunnen aanvechten.

We zijn ondertussen enkele dagen verder maar de discussie over de aanrijding tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Britse GP, waarna de Nederlander zwaar crashte, is hoegenaamd nog niet gaan liggen. Vanuit Red Bull blijft men het ongehoord vinden dat Hamilton er met een tijdstraf van slechts tien seconden vanaf kwam en uiteindelijk de race zelfs nog wist te winnen.

Bij Red Bull zijn ze natuurlijk furieus omdat de crash van Max Verstappen op twee vlakken ernstige gevolgen kan hebben. Enerzijds omwille van de kostbare punten die in de titelstrijd verloren gingen maar anderzijds ook omwille van mogelijke schade aan de Honda-motor alsook het zware kostenplaatje van de crash, dit terwijl er dit jaar voor het eerst een budgetplafond is. De zware crash kan dus ook nog voor de rest van het seizoen ernstige gevolgen hebben.

Eerder viel al te horen dat Red Bull een advocaat onder de arm zou genomen hebben om de situatie en regelgeving rond de crash verder te bestuderen. In zijn column voor Sky Sports laat Martin Brundle nu ook weten dat Red Bull nieuw bewijsmateriaal zou gevonden hebben waarmee ze mogelijk de beperkte bestraffing van Hamilton zouden kunnen aanvechten.

“Red Bull heeft me gezegd dat ze over data beschikken die ze kunnen gebruiken om aan te tonen dat Hamilton aanzienlijk sneller in Copse Corner is gegaan dan op eender welk ander moment en dat hij de bocht nooit had kunnen nemen zonder breed te gaan en dat het daardoor onvermijdelijk was dat hij Verstappen zou raken,” aldus Brundle.

“Die data zullen hoogstwaarschijnlijk bekendgemaakt worden. En als Red Bull van mening is dat ze ‘nieuw bewijs’ hebben dan kunnen ze bij de FIA in beroep gaan als ze denken dat Hamilton veel meer schuld treft dan eerst is gedacht en waardoor de bestraffing te beperkt was.”