Bernie Ecclestone: “De straf van Hamilton past niet bij wat hij gedaan heeft”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bernie Ecclestone vindt dat de Britse stewards Lewis Hamilton niet voldoende gestraft hebben nadat hij in de openingsronde Max Verstappen van de baan knalde.

De voormalig F1-paus laat ook graag zijn licht schijnen over het incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen en hij heeft er, zoals we dat van hem gewoon zijn, een ietwat aparte kijk op. Hij vindt namelijk dat Hamilton niet zwaar genoeg gestraft werd maar hij vermeldt erbij dat het vroeger waarschijnlijk geklasseerd zou geweest zijn als een ‘racing incident.’

“Vroeger zouden we gezegd hebben dat het dingen zijn die gebeuren, een ‘racing incident’ eigenlijk,” aldus Ecclestone. “Het was duidelijk dat ze allebei hun best aan het doen waren om het kampioenschap te winnen.”

“Als je een bestraffing zou moeten geven, dat ze eigenlijk op een bepaalde manier niet hadden moeten doen, was dit niet de juiste manier. Het was gewoon niet genoeg.”

“Als de stewards er bij betrokken moesten worden dan hadden ze Lewis meer moeten geven dan een tijdstraf van tien seconden. Het had er één van dertig seconden moeten geweest zijn.”

“Lewis was er niet voorbij op het moment dat ze crashten, hij lag bijna een autolengte achter. Daarom raakt hij hem ook achteraan en niet vooraan.”

“Tien seconden was niet juist, dat is niet in verhouding met wat hij mispeuterd heeft.”

Als het van voormalig wereldkampioen Damon Hill afhangt is het nog altijd niet zeker wie nu precies de schuldige is van het incident.

“Ik heb meerdere telefoontjes gedaan met vrienden uit de racerij en met andere vrienden die er een mening over hebben en tot dusver zijn de meningen 50/50 verdeeld. Er is geen duidelijk antwoord op de vraag of Lewis ofwel Max een bestraffing moest krijgen voor het incident.”

“Ze gaven beiden geen strobreed toe en als twee rijders zo tegelijk een bocht ingaan tegen 280 km/u dan staat er iets te gebeuren en dat was nu ook het geval.”