Red Bull Racing heeft vertrouwen in nieuwe bolide

Red Bull kijkt vol vertrouwen uit naar het seizoen 2008. Het team wil een volgende stap voorwaarts zetten in haar prestaties. Het hoopt mee te strijden in de subtop samen met BMW, Renault en Williams.

Het team kende een redelijk succesvol 2007 met uiteindelijk een 5e plaats in het kampioenschap. Veel punten gingen verloren door betrouwbaarheidsproblemen met de versnellingsbak. Tegen het einde van het seizoen begon het team goed te presteren en streedt het lange tijd met Williams om de 4e plaats in het kampioenschap.

Teambaas Christian Horner weigert duidelijke doelstellingen te geven, maar hij had wel het volgende te zeggen.

"Het is moeilijk om nu al voorspellingen te maken. We hebben er vertrouwen in dat we vooruitgang hebben geboekt. Hoe veel vooruitgang dat is zullen we in Melbourne zien. Dit is de beste winter die ik tot nu gehad heb bij Red Bull en je kan duidelijk beginnen zien dat we een sterke groep hebben."

David Coulthard begint aan z’n 4e seizoen bij Red Bull. Volgens de Schot is het tijd om resultaten te behalen.

"Het is duidelijk dat we vooruit willen. Het team is uitgebreid met 200 personen, Red Bull investeert duidelijk in de F1 en nu is het tijd dat we betere resultaten behalen. We hebben tot nu toe 100% betrouwbaarheid gehad, dus op dat vlak zit het wel goed. Ik heb ook al shakedowns gehad waar we amper een installatieronde konden rijden. Volgende week in Valencia zullen we al meer weten."

Mark Webber is ook dit seizoen de teamgenoot van Coulthard. De Australiër kwam begin 2007 over van Williams. Ook hij wil een verbetering van de betrouwbaarheid.

"We moeten betrouwbaarder zijn, veel betrouwbaarder. Vorig jaar was het echt niet goed. Voor volgend seizoen weet ik het niet. In deze sport weet je het nooit."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print