Red Bull stopt na vier raceweekends samenwerking met junior-piloot: “Ik heb wel een positieve evaluatie gehad”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De samenwerking tussen de 18-jarige Kacper Sztuka en Red Bull is na amper zes maanden, ofwel slechts vier raceweekends, stopgezet. De Pool liet zelf via zijn account op ‘X’ weten dat de samenwerking was stopgezet.

Sztuka liet in een statement weten dat de samenwerking met Red Bull werd stopgezet maar dat hij wel een positieve evaluatie kreeg. Ondanks het stopzetten van de samenwerking met Red Bull verwacht de 18-jarige Sztuka dat er op korte termijn geen gevolgen zullen zijn voor zijn carrière.

“Ik wil graag een update met jullie delen over mijn ontwikkeling en verdere prestaties in de Formule 3 dit seizoen,” zo liet Sztuka weten op ‘X’. “In de afgelopen weken werd op initiatief van een partner het contract met het juniorprogramma van Red Bull beëindigd.”

“Tegen de tijd dat de samenwerking eindigde, werden mijn start, mijn functioneren in het team en de vooruitgang die ik had geboekt positief geëvalueerd door iedereen die direct met mij samenwerkte. Veel dank aan iedereen die betrokken is geweest bij het project, waar ik sinds november 2023 deel van uitmaak.”

“De bovenstaande beslissing heeft geen invloed op de waardering van het MP Motorsport-team en onze plannen. In het seizoen 2024 wil ik met de steun van mijn sponsors deelnemen aan alle resterende rondes van het FIA Formule 3-kampioenschap en me blijven ontwikkelen als rijder, zowel op als naast het circuit.”

“Mijn vastberadenheid om de snelste te zijn, te winnen en op een dag tegen de beste rijders ter wereld te racen blijft hetzelfde. Bedankt voor alle steunbetuigingen. We gaan nu de laatste fase in van de voorbereiding op de race in Barcelona. Tot ziens op het circuit!’”